Groep 6/7

Groep 6/7

Welkom op de pagina van groep 6/7! Wij krijgen drie dagen in de week les van meester Dave en twee dagen van meester Joram. Op deze pagina laten we zien wat we allemaal doen. Veel plezier!

Mijn week

Hoe zag mijn weer eruit? Nou net als andere weken. Vol met taal, rekenen, spelling, PBS en gym.
Op woensdag hadden we een ontbijt op school en mochten we ook zelf voorlezen, dat was gaaf.
Ook hebben we ons eerste leerblad meegekregen voor de aardrijkskunde toets bij meester Joram.

Doei!

~L. uit groep 6/7.

De week van HaLlOwEen!

Deze week waren wij klassendienst en dat vonden we super. We kregen veel huiswerk van de meester om nog meer te oefenen.
Op woensdag was het Halloween en van de meester mochten we verkleed naar school. Bijna iedereen was verkleed. We hebben lekker gegriezeld. Bij de pauze had de meester voor ons Heksensap en afgehakte vingers, jammie.

~ E. en A. uit groep 6/7.

Week 9
Wat hebben we deze week gedaan?

Nou op donderdag mochten we komen kijken wat ze aan het doen waren voor onze klas. Daar zijn ze een nieuwe weg aan het maken. We konden vragen stellen zoals waar begin je mee als je een nieuwe weg gaat maken en dan kregen we antwoord. Er werd uitgelegd hoe het riool eruit zag en wat er niet in mocht. Ook mochten we in een vrachtwagen zitten en kijken wat de de dode hoeken zijn. Als laatst mochten we in de hijskraan zitten en samen met een begeleider in het zand graven.

Week 8
De week van de Kinderboeken én Tosti’s.

Deze week hebben we heel veel gelezen en voorgelezen. Ook zijn we met de hele groep buiten tikkertje wezen spelen. Met taal hebben we een moeilijke taaltoets gehad.
Onze weektaak was deze week maar super kort, maar drie dagen en vol met leuke spelletjes die we samen mochten doen.
Woensdag was de Dag van de Duurzaamheid en zijn we naar het NME geweest. Daar hebben we windenergie ervaren, samen met elkaar windmolens namaken.
Op donderdag hadden we tosti-dag omdat we onze groepsdoel gehaald hebben, dat was kei lekker. Met handvaardigheid hebben we een vriendschapskei gemaakt. En op vrijdag hebben we bij meester Dave voor het eerst een reactie-spel gedaan. Dat was zo leuk!

Nu vakantieeee.

~ L. uit groep 6/7.

Week 7
Lezen, lezen en nog meer lezen!

Woensdag hebben we de opening van de Kinderboekenweek gehad. In de klas gingen we aan het werk over vriendschap. Samen hebben we een leesketting gevormd en mogen we dus nog meer lezen.
De meesters hebben van alles bedacht tot vrijdag 12 oktober.

~E. en G. uit groep 6/7.

Week 6
Cha Cha Cha Cup

Deze week hebben wij onze tweede les dansen gehad. De Cha Cha Cha met dansmeester Ronald. Meester Ronald heeft ons al veel passen geleerd. We moeten aankomende dinsdag super ons best doen. Misschien krijgen we dan een wildcard en mogen wij op 10 oktober bij ViDa Dansstudio’s namens groep 6/7 mee doen.
We vonden het super gaaf.

~T. en D. uit groep 6/7.

Locatie Kardinaal de Jongstraat

IKC Carrousel
Kardinaal de Jongstraat 2
6904 BE Zevenaar

0316-526069 (algemeen nummer voor ziekmeldingen (graag voor 8.30 uur), afspraken met leerkrachten)

Locatie Bizetstraat

Postadres:
Kardinaal de Jongstraat 2
6904 BE Zevenaar

Bezoekadres:
IKC Carrousel
Bizetstraat 1
6904 KL Zevenaar

0316-524757 (algemeen nummer voor ziekmeldingen (graag voor 8.30 uur), afspraken met leerkrachten)