Groep 6/7

Groep 6/7

Welkom op de pagina van groep 6/7! Wij krijgen drie dagen in de week les van meester Dave en twee dagen van meester Joram. Op deze pagina laten we zien wat we allemaal doen. Veel plezier!

Week 27
De week van Verkeer.
Deze week hebben we alleen maar verkeer gedaan, meester Dave heeft ons veel laten oefenen met quizen en oefenexamens. Gelukkig heeft heel groep 7 het gehaald, ondanks alle problemen die er waren.

Week 26
Mijn schoolweek.

Maandags hebben we een heel leuk spel gedaan gedachten lezen. Je wordt dan naar de gang gestuurd en de klas gaat een voorwerp uit de klas kiezen. Je mag weer terugkomen en dan gaat meester Joram allemaal voorwerpen op noemen en je moet de juiste kiezen; als je het drie keer goed hebt dan zit je in de club.

Deze week hebben we ook Grej Of The Day gedaan… de hint was: “familie in Frankrijk/Amerika en je kunt het ook wel eens zijn”. Weet jij het?

Nou; het waren PANNENKOEKEN! Het was de moeilijkste tot nu toe.

~L. uit groep 6/7.

Week 25
Staking!

Vrijdag 15 maart was de Landelijke Onderwijsstaking. Groep 6/7 had deze dag gewoon les, maar wij staan natuurlijk achter onze collega’s die staken. Daardoor hadden wij op ludieke wijze een actie georganiseerd. Wij stonden al stakend op containers te trommelen om aandacht te vragen. Tijdens de les hebben wij ook een kwartier gestaakt door geen les te geven.

Meester Dave.

Week 24
Carnavalsweek in groep 6/7.

De week begon op dinsdag met een gastles over Astronomie. Dit was erg leerzaam, onze gastspreker had voorwerpen van het zonnestelsel meegenomen om met ons te bespreken.
Woensdag hebben wij uitbundig het Verkleedfeest gevierd. Spoken, Spaanse danseressen, BadGirl en nog veel meer waren voor één dag aanwezig in onze groep. Als verrassing zijn we naar de bioscoop geweest, waar we met elkaar de film “Hoe tem je een Draak 3” hebben gekeken.
Als klapper op de vuurpijl zijn we de dag voor de vakantie, vrijdags, begonnen met Gekke Harendag. Opnieuw hadden velen zich volledig uitgeleefd.

Fijne vakantie,
Meester Dave.

Week 23
Deze week was weer een gewone week.
Toen we donderdag op school kwamen was onze klas helemaal versierd voor Carnaval. Vandaag gaan we ons eerste groep 6/7 rapport krijgen, dat vind ik best spannend.

Doei, ~ C. uit groep 6/7.

Week 22
De week van Technoplaza.
Deze keer mocht ik typen wat ik gedaan heb. We zijn woensdag naar Technoplaza geweest en ik heb een koptelefoon gekocht.
Maandags was ik niet op school, omdat mijn teen gekneusd is.

Een rustige week dus. Doei!
~ C. uit groep 6/7.

Week 21
Onze beloningsweek.

De week begon met een clinic over korfbal; dat was erg leuk, maar ook lastig. Deze week hebben wij onze beloning gehaald, maar daar moesten we op wachten tot vrijdags.
Vrijdag was een gekke dag. We mochten onze pyjama of onesie aan doen naar school, bijna iedereen had dat! Ik ook natuurlijk, de meester had een minion-onesie aan. De lessen mochten we zelf plannen, dit was wel super moeilijk voor het eerst.

~ S. uit groep 6/7.

Week 20
De sneeuw-week

Het kan niet ontgaan zijn, twee keer sneeuw in één week. De pret is er iedere keer niet minder op.
We zijn druk bezig geweest met nieuwe onderdelen op de weektaak, waar actief en enthousiast mee is gewerkt.
Ook gaan we beginnen met werkstukken en spreekbeurten! Vrijdags heeft de meester uitleg gegeven.

~M. uit groep 6/7

Week 19
We hebben er weer een drukke week op zitten. De tweede week van de landelijke cito toetsen.
Tijdens onze spellingles hebben we deze week zelf een dictee gemaakt.
Gelukkig hadden we een break in het midden: op woensdag hadden we studiedag en konden we genieten van de sneeuw.

~ L. uit groep 6/7.

Week 18
Deze week was ik, Juf Nardy, er de hele week. Maandag begonnen we met de eerste cito-toets, een woordenschattoets. Super spannend! Ook hebben we een handbalclinic gehad. Wat natuurlijk super gaaf was. Verder was het een gewone dag en is er hard gewerkt. Dinsdag hebben we het 2de deel van woordenschattoets gehad en nog even kort aan rekenen gewerkt. Daarna moesten we al lunchen, want we gingen weer naar technoplaza. Met z’n alle op de fiets en een hele middag actief bezig zijn met techniek. Woensdag begonnen we met de cito-toets rekenen. Ook nu was het weer spannend. Het was een korte dag en we hebben de dag afgesloten met PBS-spellen. Hierbij hebben wij spellen gedaan, waarbij samengewerkt moest worden. Alle kinderen deden actief mee bij de spellen en het was een leuke afsluiter van de dag. Toen was het alweer donderdag. Donderdag stond deel 2 van de cito-toets rekenen op het programma. De tijd vloog voorbij. Na het buitenspelen hebben we nog een lesje taal, spelling en geschiedenis gedaan. En aan het einde van de dag hebben we geknutseld. We hadden 5 groepjes gemaakt en in elk groepje maakte we een ander muziekinstrument. Nadat ze klaar waren hebben wij nog naar elkaar geluisterd of alle instrumenten wel geluid maakte en gelukkig was dat zo! Vrijdag, de laatste dag van deze week al. Het laatste deel van de cito-toets rekenen. Wat waren de kinderen blij dat cito rekenen erop zit. Na de kleine pauze hebben we de laatste topotoets van dit schooljaar gemaakt. Bij taal en spelling hebben we gewerkt met werkvormen, want het was allemaal herhaling. En de vrijdagmiddag bestond weer uit gym, schrijven en PBS-spellen. Het was een week met veel toetsen, maar we hebben ook leuke dingen gedaan.

Week 17
Gelukkig 2019!

Onze eerste schoolweek van het jaar 2019. Na de vakantie zijn wij begonnen met een proost.
Gelijk zijn wij gaan oefenen voor de halfjaarlijkse toetsen die maandag zullen beginnen. Met elkaar extra opdrachten samen uitwerken op verschillende niveaus.
Om de week goed doormidden te breken zijn wij op woensdag wezen wilgen knotten in Oud-Zevenaar. Dit was een activiteit van het NME waar we op de fiets heen zijn gegaan. Met een tang, zaag, help op en handschoenen aan zijn wij letterlijk de boom in geweest.

Nu maar genieten van het weekend, na zo’n drukke eerste week.

~Meester Dave.

Week 16
Deze week zijn we wezen schaatsen bij de schaatsbaan in Duiven. Hier gingen we op de fiets heen. Deze keer mochten we ook buiten rond schaatsen, dat was echt super leuk!
Samen met S. heb ik wedstrijdje doen en ik heb gewonnen.

In de klas heeft de meester het super gezellig gemaakt met allerlei lampjes en allerlei kerstspullen. Het is erg mooi en we hebben zelf kerststerren gemaakt.
Ik heb nu al zin in het kerstbuffet van volgende week donderdag.

~ A. uit groep 6/7.

Sinterklaas in groep 6/7!

Woensdag was het 5 december en wij hadden een hele speciale opdracht. Wij mochten Sinterklaas helpen.
Onze Pakjeskamer was al de dagen voor 5 december goed gevuld en we konden door de kijkgaten mochten we loeren.
Op 5 december stonden alle pakjes in onze klas en hebben we een gezellige ochtend gehad. Bij ieder pakje zat een gedicht én wat cadeautjes.

Bedankt Sinterklaas en tot volgend jaar.

~ Meester Dave.

Week 14
Deze week waren wij klassendienst. Wij mochten de hele week de meesters helpen. Op maandag was meester Joram er en hadden we gym.
Op dinsdag was het het drukste: meester Dave, juf Nardy én meester Floyd en kregen we een rekenblaadje met daarop de moeilijkste sommen van die week.
Woensdags mochten we onze schoen bij meester Dave zetten, maar daar zat donderdag helemaal niets in. Op donderdag was Rommelpiet geweest en hoe! We konden de klas niet in, want alle stoelen stonden voor de deur. Rommelpiet had in de hele school rommel gemaakt.
Vrijdags was meester Dave er weer, hadden we meloen als schoolfruit en mochten ook duo-lezen. In de middag hadden we geen gym, maar gingen we een project doen.

Week 12
Ik vond het een hele leuke week.
Maandag hebben we een leuke gymles gehad van meester Bas. Ik vond taal wel moeilijk deze week over persoonlijk-, bezittelijk en aanwijzend voornaamwoorden. Gelukkig heeft de meester trucjes.
Met het buitenspelen heb ik gespeeld met jongens die ik eerst irritant vond.
Vanmiddag hebben we nog gym, ik hoop dat deze les van meester Dave ook leuk gaat worden.

Oja, als klassendienst vind ik dweilen niet echt leuk.

Doei.
~ R. uit groep 6/7.

Mijn week

Hoe zag mijn weer eruit? Nou net als andere weken. Vol met taal, rekenen, spelling, PBS en gym.
Op woensdag hadden we een ontbijt op school en mochten we ook zelf voorlezen, dat was gaaf.
Ook hebben we ons eerste leerblad meegekregen voor de aardrijkskunde toets bij meester Joram.

Doei!

~L. uit groep 6/7.

De week van HaLlOwEen!

Deze week waren wij klassendienst en dat vonden we super. We kregen veel huiswerk van de meester om nog meer te oefenen.
Op woensdag was het Halloween en van de meester mochten we verkleed naar school. Bijna iedereen was verkleed. We hebben lekker gegriezeld. Bij de pauze had de meester voor ons Heksensap en afgehakte vingers, jammie.

~ E. en A. uit groep 6/7.

Week 9
Wat hebben we deze week gedaan?

Nou op donderdag mochten we komen kijken wat ze aan het doen waren voor onze klas. Daar zijn ze een nieuwe weg aan het maken. We konden vragen stellen zoals waar begin je mee als je een nieuwe weg gaat maken en dan kregen we antwoord. Er werd uitgelegd hoe het riool eruit zag en wat er niet in mocht. Ook mochten we in een vrachtwagen zitten en kijken wat de de dode hoeken zijn. Als laatst mochten we in de hijskraan zitten en samen met een begeleider in het zand graven.

Week 8
De week van de Kinderboeken én Tosti’s.

Deze week hebben we heel veel gelezen en voorgelezen. Ook zijn we met de hele groep buiten tikkertje wezen spelen. Met taal hebben we een moeilijke taaltoets gehad.
Onze weektaak was deze week maar super kort, maar drie dagen en vol met leuke spelletjes die we samen mochten doen.
Woensdag was de Dag van de Duurzaamheid en zijn we naar het NME geweest. Daar hebben we windenergie ervaren, samen met elkaar windmolens namaken.
Op donderdag hadden we tosti-dag omdat we onze groepsdoel gehaald hebben, dat was kei lekker. Met handvaardigheid hebben we een vriendschapskei gemaakt. En op vrijdag hebben we bij meester Dave voor het eerst een reactie-spel gedaan. Dat was zo leuk!

Nu vakantieeee.

~ L. uit groep 6/7.

Week 7
Lezen, lezen en nog meer lezen!

Woensdag hebben we de opening van de Kinderboekenweek gehad. In de klas gingen we aan het werk over vriendschap. Samen hebben we een leesketting gevormd en mogen we dus nog meer lezen.
De meesters hebben van alles bedacht tot vrijdag 12 oktober.

~E. en G. uit groep 6/7.

Week 6
Cha Cha Cha Cup

Deze week hebben wij onze tweede les dansen gehad. De Cha Cha Cha met dansmeester Ronald. Meester Ronald heeft ons al veel passen geleerd. We moeten aankomende dinsdag super ons best doen. Misschien krijgen we dan een wildcard en mogen wij op 10 oktober bij ViDa Dansstudio’s namens groep 6/7 mee doen.
We vonden het super gaaf.

~T. en D. uit groep 6/7.

Locatie Kardinaal de Jongstraat

IKC Carrousel
Kardinaal de Jongstraat 2
6904 BE Zevenaar

0316-526069 (algemeen nummer voor ziekmeldingen (graag voor 8.30 uur), afspraken met leerkrachten)

Locatie Bizetstraat

Postadres:
Kardinaal de Jongstraat 2
6904 BE Zevenaar

Bezoekadres:
IKC Carrousel (afdeling DaVinci)
Bizetstraat 1
6904 KL Zevenaar

0316-524757 (algemeen nummer voor ziekmeldingen (graag voor 8.30 uur), afspraken met leerkrachten)